Smoking Tomatoes
Lonesome Heroes
Yattafunk

Aenigma – Heavymetal

Thanks to HeavyMetal (Norway), for the review of “Into The Abyss” Aenigma’s new album. “Into The Abyss” is available in digital format and cds on Crashsound Distribution’s stores.

Bandet har kvinnelig frontfigur, og med det plasserer de seg litt laglig til hugg i å bli sammenlignet med de typiske navnene i sjangerne. Men jeg skal prøve å holde tunga rett i munnen og la de snakke for seg selv. Det er allikevel umulig å ikke høre inspirasjonen fra Within Temptation på en låt som Away From All.
De tilbyr lite nytt, men er allikevel ikke veldig stereotypiske. De ligger i skjæringspunktet mellom noe symfonisk og noe goth, og har en ørliten industriell spiss på noe. Produksjonen kunne med fordel vært litt varmere, men det er en bra lyd på skiva. Mulig har det med lyden i instrumentene, at det er lite bånn i trommene og bassen? Men som sagt, det er en bra produksjon.Litt smådramatisk, litt søtt til tider, noe drivende, noe bra, noe litt repeterende, men dette bør nok tilfredsstile dere som higer etter slike band.Vokalen er bra, litt tynn til tider, men på det jevne oppholder Catherina seg i et landskap hun behersker. Jeg liker det med litt mer fylde, litt trøkk, hun har en grei stemme der hun ligger,men som variasjon er hun som oftest litt der oppe i de lyse etasjene jeg synes det blir litt pes.
Det er også gjort plass til litt mannlig vokal, litt som krydder, og litt som dualløp, som i låten Essence Of Life. Funker ok, som oftest er det ok med med slike innstikk.Et middels bra album, men vekta over på plussiden. Ikke min greie, men objektivt er ikke dette noe å styre unna.